NAT KING COLE

Resultat d'imatges de nat king cole jazz


Nathaniel Adams Coles (Montgomery, Alabama, 17 de març de 1919 - Santa Monica, Califòrnia, 15 de febrer de 1965) fou un vocalista i pianista de jazz estatunidenc, conegut pel nom artístic de Nat King Cole.

Biografia
El seu pare era pastor baptista i la seva mare directora de cors. Un i altre el formaren musicalment, per la qual cosa començà acompanyant oficis religiosos a Chicago, on tocava l'orgue. Als vint anys en qualitat de pianista, marxà de gira amb la companyia que formava la revista Shuffle Along (Anar fent). Però el fracàs rotund d'aquesta companyia motivà que es quedés sense diners a Long Beah, Califòrnia). Llavors començà a treballar com a pianista en locals nocturns.

També actuà a Hollywood, on s'explica que un espectador entusiasta li posà al cap una corona de paper: des de llavors li quedà el sobrenom de King (rei). Al principi actuava només com a pianista. Es revelà com a cantant de forma força curiosa: un client del local on tocava li demanà que cantés; en negar-s'hi, adduint que no era aquesta la seva especialitat, va intervenir el propietari del local en favor del client, i això dóna origen a la seva nova activitat com a vocalista, activitat que, al principi, alternava amb el piano,; vers aquesta època forma a Nova York el trio King Cole Swinbers, en companyia del guitarrista Oscar Moore i el contrabaix Wesley Prince.

Llurs mudances per cafès i locals nocturns acabaren aviat, a causa dels enormes guanys que li donaren els seus enregistraments com a cantant. Força temps més tard, efectuà una gira per Europa i una altra per l'Amèrica Llatina (1963).



                   

Here it is the Complete wold famous BBC TV special from 1963 September by Nat King cole in HD resolution. 
I gave a little high and low pass with Equalizer to the sound and then I normalised it to max volume. Unfortunatelly Nat's voice is still sounds indirectly, but it's the technician's mistake who forgot to stick a hidden microphone on his suite before the show started.   I also gave a more strength to the picture too... A little sharpness and a little detail enhancer for more detail, maybe a little too much of them. But I hope the result won't get dissapointed anyone.
Hope you'll like it, cause I do. Honestly he's my all time favorite singer and performer.


Imatge relacionada













Comentaris

Entrades mes vistes darrers 30 dies